tirsdag den 31. juli 2012

Er politisk stædighed vigtigere end faglighed og økonomisk ansvarlighed?


Argumenter imod randszoneloven har fyldt alverdens sommermedier, og med god grund. Frustrationen hos mine landmandskollegaer er voksende, da der hele tiden kommer langt flere spørgsmål end svar: Er EU- direktivet oversat og tolket forkert? Skal kommunerne varetage de mange spørgsmål om randzoneloven, som Natur og Erhvervsstyrelsen ikke kan svare på? Ja det skal de og det koster penge, og ingen penge har kommunerne nok af. Staten må jo betale kommunerne for opgaven, for ellers går det udover offentlig service, såsom skoler og ældrepleje.

Er Fødevareministerens stædighed vigtigere end faglighed og økonomiske konsekvensberegninger? Ja det lader det til, for randzoneloven koster uanede millioner af kroner for staten, som skal betales af os alle. Det koster kassen for frustrerede konsulenttimer, en regning, som sendes videre til landmanden, og sidst men ikke mindst, så koster det tid, indtjening og ærgrelser hos langt de fleste landmænd. Utrolig dårlig politisk håndværk at vedtage noget der koster masser af penge, ærgrelser og frustrationer og stort set ingen effekt har.

Jeg ved at Fødevareministeren ikke har manglet kvalificeret fagligt indput inden lovens vedtagelse. Landbrug & Fødevarer og min egen organisation Familielandbruget VEST-Jylland har gjort alt for at klæde ministeren, hendes kollegaer og hendes embedsmænd fagligt på. Senest har vi sendt et brev til ministeren. Se brev her: http://www.hflc.dk/NR/rdonlyres/4C273309-0898-4E8E-8B8A-C92E04629E41/0/Brev_til_foedevareudvalg_ogminister_vedr_randzoner.pdf

 Randzonelovens virkning på miljøet er svært fagligt stof, som kan være meget indviklet at gennemskue for almindelige mennesker, som politikere jo er, og netop derfor er det ingen skam at blive klogere og udsætte lovens ikrafttræden.

Kære Mette Gjerskov drop stædigheden, og lad faglighed og økonomisk ansvarlighed være altafgørende.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar