onsdag den 18. april 2012

Kvinde ERFA-gruppe til byrådsmøde

Vi følte os bare rigtig velkommen, da alle byrødder hilste høfligt på os, også selvom de kom i sidste øjeblik” sådan lød det fra deltagerne i en ERFA-ringsgruppe, som jeg har været en del af i 16-17 år. Vi er seks kvinder, der mødes 6-8 gange om året til forskellige former for deling af erfaringer, og forleden aften stod programmet på byrådsmøde i Ringkøbing Skjern kommune.

Dagens byrådsmøde startede med en livlig debat om Skjern Å Nationalpark og ERFA – gæsterne spurgte om ”hvorfor deltager så få i debatten?” Et meget relevant spørgsmål, men de uskrevne regler er at gruppeformændene for de forskellige partier, som regel udtrykker hele gruppens mening. Er gruppens medlemmer enig i de synspunkter der fremlægges og debatten går i den retning, som det enkelte byrådsmedlem er enig i, så behøver man jo ikke kommentere debatemnet. I RKSK byråd er vi 29 byrådsmedlemmer og vil alle sige noget under alle punkter, vil møderne blive særdeles lange. Men alle må til enhver tid kommentere på hvert eneste punkt.

Der var megen småsnak og uro under mødet, som gjorde at det var svært at høre, hvad der blev sagt af dem der havde ordet!” Det var et ømt punkt, som nok ikke er helt forkert, så her er der plads til lidt mere disciplin af os byrødder :-) og måske en skrappere borgmesterstyring :-)

Lige inden mødets start var der flere af mine byrådskollegaer, der spurgte om hvem de 5 damer var, der sad på tilhørepladserne, for de havde ikke lige kunnet se at der var konflikt i nogle af de emner der var på dagsordenen? Og jeg kunne berolige dem med at det såmænd bare var min ERFA gruppe, der var medhører, inden ERFA-programmet stod på spisning og råhygge i Ringkøbing.
En god aften i demokratiets navn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar