mandag den 9. november 2009

Fin takt og tone til skoledebat i Videbæk


Skoler er jo altid et varmt debatemne og det var det også i aften i Videbæk. Jeg synes at undervisningen af børn idag i alle aldre er utrolig spændende, og det skyldes ikke mindst lærernes engagement, rammerne og lærebøgerne godt krydret med IT på flere niveauer.

Vores børn har gået på en lille skole, (Lyne) hvor der altid har skullet spares og spares og spares. Det er ved at være nogle år siden de forlod folkeskolen, men besparelser er stadig hverdag i skoler og institutioner. Ja men besparelser er så sandelig også hverdag uden for den offentlige verden, i det private erhvervsliv.
Der er selvfølgelig en grænse for hvor meget salami der kan skæres af samme pølse, men der er også en hvis frihed til at benytte de midler der tildeles skolerne. Det kræver, der arbejdes konstruktiv og positiv og det smitter af på både ledelse og bestyrelse og i hele kulturen på skolen.

Men der skal være rimelighed i de midler der tildeles, og ellers må man fra politisk hold melde klart ud at man ikke prioriterer skolen, hvis det er sådan det forholder sig.
Men jeg vil påstå at mange folkskoler kan få et langt godt liv, hvis man rettidig sørger for opbakning,markedsføring og engagement på folkeskolen, som var det en friskole.
God arbejdslyst til alle skolebestyrelser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar